Kültürde Sanat Galası-2…Kültürlü Yetenekler Sahnede

Kültürde Sanat Galası-2…Kültürlü Yetenekler Sahnede

4.12.2017

Özel Bursa Kültür Okulları’nda eğitim alan öğrencilerin, yıl boyunca edindikleri kazanımları sergiledikleri “Kültürde Sanat” etkinliği, toplamda 600 öğrencinin katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bin 500’ün üzerinde veli ve davetlinin soluksuz izlediği dans ve müzik gösterileri, katılımcılardan tam not aldı.

Fuaye alanında geniş yer kaplayan Bilişim Teknolojileri, alanındaki spesifik çalışmaları; Kodlama, Elektronik Robot, 3D tasarım, Robotix ve projelerini sergiledi. Yıl içerisinde Iztech, Marmara ve Yıldız Teknik Üniversitesinde Türkiye dereceleri alan robotları büyük ilgi gördü. Teknolojiyi üreten öğrencilerimiz çalışmalarını ziyaretçilere anlattılar. Ebru, karikatür, illüstrasyon, yağlı boya, origami, renklerle hayal dünyası, seramik, fotoğraf kulüplerinin workshoplarıyla başlayan etkinlik, Kültürlü öğrencilerin müzik ve dans ziyafetiyle devam etti.

200’ün üzerinde öğrenciyle oluşturulan koro yerli ve yabancı şarkılarla katılımcıların beğenisini toplarken, yıl boyunca akademik ve sosyal faaliyetlerde başarı gösteren öğrenciler de sertifika ile ödüllendirildi. Öğrencilere sertifikalarını veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, başarılı bir yıl geçiren öğrencileri tebrik ederken, Özel Bursa Kültür Okulları’nın Bursa’nın en kapsamlı ve başarılı eğitim kurumlarından birisi konumunda olduğunu söyledi.

Gösterinin ikinci bölümünde 185 Kültürlü öğrenci Anadolu’da kaybolmasını istemedikleri türküleri modern halk dansları ile yorumladıkları muhteşem görsel bir şölen eşliğinde ayakta alkışlandı.

En zengin yöre repertuarı…

Programda “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” projesi kapsamında sene başından beri yapılan planlamalar doğrultusunda 221 öğrenci, farklı yörelere özgü sergiledikleri modern halk oyunları ile katılımcıların beğenisini kazandı. Halk Oyunları alanında Türkiye’nin en zengin yöre oyunları repertuarına sahip olan Kültürlü öğrenciler, değişik yöre kostümüyle Anadolu’da kaybolmasını istemedikleri türküleri, modern halk dansları adımlarıyla sergilediler.

Lise projelerine yoğun ilgi…

Programda Fizik-Kimya-Biyoloji zümresinde yer alan liseli öğrencilerin uygulamaları veli ve misafirler tarafından yoğun ilgi gördü. Yıl boyunca yenilikçi yaklaşımları ele alarak ‘Stem’ uygulamalarıyla teknolojiyle fen derslerini birleştiren Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri, güvenlik sistemi, gaz alarm sistemi, nemölçer, nabız ve kalp atışı ölçümü gibi deneylerini katılımcılarla paylaştılar.

Kültürel başarı…

Programa katılan veli ve davetlilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, “Bugün bizim için bir mürüvvet gecesi. Öğrencilerimizle bir kez daha iftihar ediyoruz. Akademik yönden sürdürülebilir bir başarı elde eden bu yavrularımız; sosyal, sanatsal ve kültürel alanda da aynı başarıyı ortaya koyuyorlar. Ben başta velilerimiz olmak üzere programda emeği geçen herkese, tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başarı geleneği…

Özel Bursa Kültür Okulları’nın 15 yıldır akademik başarıda lider olduğunu hatırlatan Zafer Bulut, “Akademik başarının olduğu kadar, sosyal ve kültürel faaliyetlerindeki başarı da bizim öğrencilerimiz için bir gelenek haline geldi. Matematiği, fiziği, kimyayı, İngilizceyi, Türkçeyi en iyi şekilde öğrenen bu yavrular, sahnenin de hakkını en iyi şekilde veriyorlar. İşte bunu yapabiliyorsanız, asıl başarı odur. Şükürler olsun ki, biz bunu başarmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Özel Bursa Kültür Okulları’nın yapımı devam eden Bademli Kampüsü ile çıtayı birkaç kat daha yukarı taşıyacağını kaydeden Bulut, yeni Kampüs ile birlikte okul kapasitesinin yüzde 100 oranında artacağını belirtti.